EPSimistiCup viikkokilpailu

EPSin viikkokilpailu

EPS:n perinteinen koko seuran purjehdustapahtuma järjestetään kesällä keskiviikkoisin pursiseuramme edustalla Nuottaniemessä. Heinäkuussa pidämme tästä hauskasta tapahtumasta lomaa. Clubipurjehdukset on tarkoitettu kaikille EPSiläisille purjehdusta harrastaville, olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi köliveneilijä. Tervetuloa kaikki mukaan!

EPSimistiCupin kilpailukutsu

1.Kilpailussa noudatetaan purjehduksen kilpailusääntöjä ja osallistuvien luokkien luokkasääntöjä sovelletusti. Kokemattomille ja aloitteleville kilpapurjehtijoille valmentajien ja ohjaajien opetus ja ohjaus on sallittua.

2 Kilpailu on avoin jollaluokille ja 606 veneille.

3 EpsimistiCup  on kilpailusarja, joka koostuu keskiviikkoiltaisin purjehdittavista ratakilpailuista.

4 Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu ennen ensimmäistä osallistumista osoitteeseen sihteeri@espoonpursiseura.fi Ilmoittautumiseen purjehtijan nimi, ikä, puhelinnumero, seura ja veneluokka. Ilmoita myös, jos purjehdit eri purjenumeroilla kauden aikana. Mikäli haluat vain nauttia klubipurjehduksesta niin riittää, että ilmoittaudut ennen kilpailua sen järjestäjille tai lautakunta-alukselle.

5 Kilpailujen alkamisaika on klo 18 keskiviikkoisin. Kilpailuja pidetään 16.5.-27.6. ja 15.8.- 26.9.2018. Mahdolliset muutokset aikatauluun EPSin nettisivuilla tai rannassa ennen lähtöä. Rata-alue on EPSin sataman välittömässä läheisyydessä

6 Purjehdusohjeet ovat EPSin nettisivuilla.

7 Kaikki huoltoveneet toimivat myös turvaveneinä. Lautakunta-alus voi pyytää huoltovenettä avustaviin tehtäviin.

8 Pistelasku: Purjehtija saa pisteen osallistumisesta ja jokaisesta voitetusta veneestä. EpsimistiCupin henkilökohtaisiin pisteisiin lasketaan toteutuneista lähdöistä parhaat 75%.

9 Syksyllä jaetaan palkinnot sarjan parhaille, sekä harkinnanvaraisia palkintoja.

10 Osallistuvalla veneellä on oltava vastuuvakuutus.

11 Lisätiedot kilpailusta junioripäälliköltä.

Purjehdusohjeet EPSimistiCup

1 Kilpailussa noudatetaan purjehduksen kilpailusääntöjä ja osallistuvien luokkien luokkasääntöjä.

2 Kilpailijat pitävät henkilökohtaista kelluntavälinettä päällään, vaikkei lähtöalus näytä Y-lippua. Tämä muuttaa sääntöä 40.

3 Kaikki huoltoveneet ovat velvoitettuja toimimaan myös turvaveneinä.

4 Kilpailun järjestäjä voi suullisesti antaa lautakunta-a lukselta tiedotuksia kilpailijoille, tai muuttaa purjehdusohjeita.

5 Kilpailun alkamisaika on keskiviikkoisin klo 18. Lautakunta-alus päättäälähtöjen määrän.

6 E-jolla, Zoom, ja muut isommat jollat luokkalippu on E, optareilla purjetunnuslippu.

7 Rata-alue on EPSin edustalla.

8 Rata on ns. makkararata, ja se kierretään seuraavassa järjestyksessä:Opti ja Zoom: lähtö-ylämerkki-alamerkki-ylämerkki-alamerkki-maali. Kääntömerkit jätetään vasemmalle. E-jollat ja muut isommat jollat purjehtivat yhden ratakierroksen enemmän, eli 3 kierrosta.

9 Purjehdukset lähetetään seuraavasti: Luokkalippu varoitusviestinä 3min ennen lähtöä, valmiusviesti (P- tai I-lippu) 2min ennen, valmiuslippu lasketaan 1min ennen, ja lähdön tapahtuessa luokkalippu lasketaan.

10 Lähtölinjan muodostavat lautakunta-aluksessa oleva sininen lippu, ja linjan toisena päänä poiju.

11 Maalilinja on sama kuin kohdan 10 lähtölinja

12 Sääntöä 44.1 muutetaan siten, että kahden käännöksen rangaistuskorvataan yhden käännöksen rangaistuksella. Liite P on voimassa.Lautakunta-aluksen toimitsijat tai heidän nimeämänsä valmentaja tai huoltaja voi toimia tuomarina.

13 Kunkin luokan tavoiteaika on 20min.

14 Protestit ja protestin kohde on ilmoitettava lautakunta-alukselle heti maaliin tulon jälkeen. Protesti voidaan käsitellä heti, tai myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Protestoijan on huolehdittava, että lautakunta saa tarvittavat yhteystiedot myöhempää käsittelyä varten.

15 Pistelasku: Purjehtija saa pisteen osallistumisesta, ja jokaisesta voitetusta veneestä. Epsimisti-rankingin henkilökohtaisiin pisteisiin lasketaan toteutuneista lähdöistä parhaat 75%.

16 Kauden lopuksi jaetaan palkintoja parhaiten menestyneille, ja harkinnanvaraisesti.

Tehty Sporttisaitilla