Suomalaiskaksikko Oskari Muhonen ja Mikael Hyryläinen kaksoisvoittoon Finnjollien mitalilähdössä Miamin World Cupissa

30.1.2017

Oskari Muhonen taituroi Finnjollalla Miamin maailmancupissa upeasti mitalilähdön voittoon
Oskari Muhonen taituroi Finnjollalla Miamin maailmancupissa upeasti mitalilähdön voittoon
Oskari Muhonen saapumassa maaliin mitalilähdön ensimmäisenä Miamin World Cupissa
Oskari Muhonen saapumassa maaliin mitalilähdön ensimmäisenä Miamin World Cupissa

Oskari Muhonen (EPS) voitti kirkkaasti Finnjollien mitalilähdön olympialuokkien World Cupissa Miamissa. Suomalaismenestystä täydensi upeasti Mikael Hyryläinen (NJK) sijoittumalla jännittävässä kilpailussa toiseksi. Mitalilähdöissä suomalaisista menestyivät myös Monika Mikkola (ESF) (Laser Radial) sekä Noora Ruskola ja Mikaela Wulff (NJK) (49erFX).

19-vuotias Oskari Muhonen purjehti ensimmäistä kertaa maailmancupissa ja näin ollen ensimmäistä kertaa myös mitalilähdössä, johon osallistuu vain kärkikymmenikkö.  Hän piti päänsä kylmänä kovassa paikassa kokeneiden konkareiden joukossa uskomattoman hyvin. Oskari hallitsi kevyttuulisessa ja aallokkoisessa kelissä purjehdittua kilpailua alusta lähtien, vaikka saikin ensimmäisellä lenssillä keltaisen lipun ja joutui pyörimään. Hän johti mitalilähtöä ensimmäiseltä ylämerkiltä lähtien ja ehti maaliin kymmeniä metrejä ennen maanmiestään Hyryläistä. Mikael Hyryläinen purjehti maaliin vahvana kakkosena ja kolmanneksi sijoittui kokonaiskilpailun voittaja Jorge Zarif (BRA). Kokonaiskilpailussa Oskarin sijoitus oli kahdeksas ja Mikaelin yhdeksäs.

- Miamin World Cup regatta meni omalta osaltani hyvin, kommentoi Oskari tyytyväisen oloisena heti kilpailujen jälkeen. - Muutamia huonoja lähtöjä tuli, mutta paljon oli myös hyvää. Tästä on hyvä jatkaa!, hän hymyilee. Seuraavaksi hän aikoo kuitenkin suunnata takaisin koulun penkille ja yo-kirjoituksiin lukemaan. Hänellä on tavoitteena valmistua keväällä ylioppilaaksi Mäkelänrinteen Urheilukiosta.

Monika Mikkola sijoittui Laser radial -luokan 10 parhaan joukossa neljänneksi ja nousi lopputuloksissa myös neljänneksi. Suomalaisten menestyksen Miamissa täydensi Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin kahdeksas sija 49er FX -luokassa. He sijoittuivat lauantaisessa mitalilähdössä toiseksi.

Tuuli Petäjä-Sirenin (RS:X) sijoitus oli 12.  ja Kaarle Tapperin (Laser Standard) 30.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

EPS Urheilu