Mikael Haag toinen Nauvon Laser Masters-kisoissa

30.7.2019

Nagu Segelsällskap järjesti upeissa saaristomaisemissa perinteiseen tapaan Laser Masters luokkamestaruuskilpailut 27.-28.7.2019.

Olosuhteet olivat niin maisemat kuin osallistujat huomioon ottaen täydelliset. Aamuisin kilpailijat saivat nautiskella sekä säästä että toistensa seurasta kilvoittelun keskittyessä vielä tässä vaiheessa lähinnä varjoisten paikkojen löytämiseen.

Molempina päivinä kilpailun aloitus venyi iltapäivälle tuulen hitaasta heräämisestä johtuen, luoden kuitenkin molemmille päiville erinomaiset olosuhteet. Nauvon saaristo aiheutti kuitenkin hieman päänvaivaa Espoon merillä purjehtimiseen tottuneelle seuramme Masters-osastolle ja lauantai meni vielä hieman saaristopurjehdukseen totutellessa.

Seuraavaan päivään lähdettiin yhtä päivää ja yötä viisaampana ja omaa tekemistä saatiinkin nostettua yhdellä taikka useammalla asteella. Shiftit alkoivat jäämään paremmin haaviin ja lähtölinjalta lähdettiin ennemminkin muiden kanssa kuin muiden jälkeen.

Yön aikana saatu oppi nostikin lähestulkoon jokaisen purjehtijamme asemia ja palkintojen jaossa oli jo syytä hymyyn.

Laser Masters Radial -sarjan voittoon ajoi Espoon Pursiseuran kanssa harjoitteleva, mutta ulkomaalaisväriä kilpailuihin tuonut Juha Vanhakartano, kolmella lähtövoitollaan. Vesa Viitanen oli  Legends-sarjan ensimmäinen.

Standard-fliitissä Master-sarjan toiseksi purjehti Mikaell Haag, hienolla sunnuntai sarjalla (5,7,9). Seitsemänneksi samaisessa sarjassa purjehti Juha Laurila, Asko Huumosen seuratessa sijalla 8 ja Ettore Mancinelli sijalla 10.

Apprentice-sarjassa toiseksi sijoittui Iiro Törmä.

Onnittelut kaikille voittajille ja suuri kiitos järjestävälle seuralle!

Valmentaja: Leo Tykkyläinen

Kuvat: Leo Tykkyläinen