Seuravalmennus

Purjehtijan polku EPSillä

EPSin seuravalmennus on monitasoista purjehdusvalmennusta. Osa ryhmistä harjoittelee tavoitteellisemmin sekä kilpailevat menestyäkseen niissä, ja osa ryhmistä vasta opettelee vesillä olemisen ja purjehduksen alkeita. Näillä purjehtijoilla on monta tietä vielä valittavana kuten esim:

• Harrastuspurjehdus vain merimiestaitoja ja vesillä oloa opetellen
  • Harrastuspurjehdusta harjoitellen ja välillä leikkimielisesti kisaillen
  • Hiukan tavoitteellisempi kilpapurjehdus

EPS:n kaikissa ryhmissä tärkein tavoite on kuitenkin viihtyä mukavan harrastuksen parissa sekä pitää hauskaa. Halvimmillaan jollapurjehdus maksaa EPSillä vain 430 euroa /kausi, kun kausi kestää aina lokakuulle saakka. EPSille on myös helppo tulla: metrolla Matinkylään ja bussilla Nuottatien risteykseen. Kaupunkipyörien asema on myös ihan Nuottatien risteyksessä.

Optimistijollassa meillä on kolme erilaista harjoitteluryhmää. Optimistijollaa voi purjehtia noin 7 - 15 -ikävuoden välillä.

Opti Sini-Vihreä ryhmä:

Tämä ryhmä sopii kaikille purjehdustaipaleen alkupuolella oleville seuramme Purjehduskoulun käyneille tai vastaavat taidot omaaville harrastajille!

Opti Kadetti-Haastaja ryhmä:

Optimistijollaliiton Haastaja- ja/tai Kadettisarjaan tähtäävien tai siellä jo kilpailevien alueellisen tason kilpapurjehtijoiden ryhmä harjoittelee osaksi yhdessä kansainvälisiin arvokilpailuihin ja kansalliseen Ranking- sarjaan osallistuvien purjehtijoiden kanssa. Osa ryhmän harjoituksista on myös vain tämän ryhmän kesken.

Zoom8-jolla:

EPS:n Zoom-ryhmä sopii kaikille optarista uloskasvaneille 12-18 -vuotiaille purjehtijoille, jotka haluavat harrastaa purjehdusta. Zoom ryhmässä on mukana tosissaan kilpapurjehdusta harrastavia lapsia ja nuoria sekä vasta purjehdusuran ensiaskelia ottavia tyttöjä ja poikia.

E-jolla:

E-jolla on jatkoluokka optarille ja Zoomille. E-jolla seuravalmennukseen voivat osallistua kaikki purjehduksen perusteet hallitsevat lajin harrastajat.

Laser-harrasteryhmä

Laserit -harrasteryhmä sopii kaikille, jotka haluavat purjehtia laserilla. Harjoituskaudella käydään vesillä tasoryhmissä ja ryhmäläisten tavoitteet vaihtelevatkin jollailusta nauttimisen ja kansallisissa kisoissa pärjäämisen välillä. Mikäli jollapurjehdus on sinulle uusi juttu, pääset ryhmään helpoiten mukaan alkeiskurssin kautta, jossa saat tarvittavat taidot pärjätä vesillä itsenäisesti.

Veneet, kalusto ja talkoot

Seurallamme on käytössä erilaista purjehduskalustoa varsinkin purjehdusuran alkumetrejä ottaville lapsille ja nuorille, jotta lajiin mukaan tuleminen olisi helppoa ja edullista. Näin perheiden ei heti tarvitse ostaa omaa jollaa.

Seuralla on Optimisti-, Zoom- ja Laser-jollia sekä 606-veneitä ja yksi 420-jolla.

Seuran jollan saa käyttöönsä purjehduskauden ajaksi maksamalla kalustomaksun. Purjehduskoululaisille kalustomaksu kuuluu kurssin hintaan. Luokkia, joissa on seuralla jollia vähemmän kuin on jollan tarvitsijoita, kierrätämme jollia osallistuijien kesken.

Valmennus- ja turvaveneitä seuralla on useita. Seura kouluttaa valmentajat ja ohjaajat veneilykurssein vastuullisiksi veneilijöiksi. Vain kurssin hyväksytysti läpäisseet valmentajat saavat käyttää veneitä, joissa on yli 15kw-tehoinen moottori.

Kalustoa kunnostetaan talkooperiaatteella. Jokaiselle toimintaryhmälle tulee kesän aikana tasaisesti erilaisia talkootehtäviä toiminnan mahdollistamiseksi.

Jos käytät seuramme vuokra- tai lainavenettä, niin on kunnia-asia pitää seuran veneestä parempaa huolta kuin omasta veneestä.

Klubipurjehdukset keskiviikkoisin

Seuran kevytveneluokat järjestävät  talkoilla kaikille seuralaisille avoimet klubipurjehdusiltamat keskiviikkoisin eli "keskiviikkokisat".

Tule mukaan kisaamaan, harjoittelemaan jollapurjehdusta tai vain pitämään hauskaa! Haasta naapurilaiturin kaverit mukaan ja tulkaa yhdessä.

Miten mukaan toimintaan?

Ota mailitse yhteyttä ryhmän joukkueenjohtajaan tai seuran päävalmentajaan.

Joukkueenjohtajat:

Opti Sini-Vihreä ryhmä: Juha Ruohela (juha.ruohela [at] espoonpursiseura.fi)

Opti Kadetti-Haastaja ryhmä: Juha Ruohela

Opti Kilpa: Juha Ruohela

Zoom 8-jolla: yhteyshlö päävalmentaja Harri Kokko (harri.kokko [at] espoonpursiseura.fi)

E-jolla: Miikka Laine (miikka.laine [at] espoonpursiseura.fi)

Laser Masters: Juha Laurila & Mari Wesanterä  (juha.laurila [at]espoonpursiseura.fi  mari.wesantera[at]espoonpursiseura.fi)

Päävalmentaja: Harri Kokko

Valmennusmaksut 2019

• Optien sinivihreä harrasteryhmä 330 € /kausi (harjoitus 1 krt viikossa joko ma tai to) + 100 € seuran jollan kalustomaksu
  • Optien sinivihreä treeniryhmä 650 € /kausi (harjoitus 2 krt viikossa ma ja to) + mahdollisuus käyttää seuran jollaa (100 € kalustomaksu) + mahdollisuus tulla kokeilemaan kadettikisaan
  • Optien kisaryhmä 1050 € /kausi (harjoitus 4-5 krt viikossa) sis. optimistijollaliiton kisakalenterin mukaiset ranking / kadettikisat (oma jolla)
  • Zoom8-harrasteryhmä 400 € /kausi (harjoitus  1 krt viikossa) + 150 € seuran jollan kalustomaksu
  • Zoom8 -ryhmä 850 € / kausi (harjoitus 2-4 krt viikossa) sis. mahdollisuuden kisata zoom liiton kilpailuissa + 200 € seuran jollan  kalustomaksu
  • E-jolla-kisaryhmä 1050 € /kausi (harjoitus 4-5 krt viikossa) sis. e-jollaliiton ranking ja karsintakilpailut (oma jolla)
  • Laser-ryhmä 350 €/ kausi (harjoitus 1 krt viikossa) + 200 € seuran jollan  kalustomaksu

Valmennus- ja kalustomaksu laskutetaan kahdessa erässä. Elokuussa aloittavat maksavat puolet koko kauden maksusta.

Oman jollan säilyttäminen EPSillä edellyttää juniori- tai miehistöjäsenyyttä, ja jollan kenttämaksun maksamista (https://www.espoonpursiseura.fi/jasenyys/seuramaksut/)