Lasten purjehduskoulun kurssit

Sailing Team Espoo järjestää Lasten purjehduskursseja kesän aikana Nuottaniemessä (EPS, Nuottatie 19) ja Espoonlahdessa (LLV, Ristiniementie 1).

Sailing Team Espoo STE on Espoon Pursiseuran (EPS), Laurinlahden Venekerhon (LLV), Soukan Venekerhon (SVK) ja Kivenlahden Venekerhon (KLV) yhteiselin lasten purjehdusurheilun kehittämiseksi.

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla, kuten temppurata tai sienihippa. Jollan käsittelyn oppii kuin huomaamatta, ja pian vene pysyykin pienen kipparin hallinnassa. Kurssiveneinä käytämme pääosin optimistijollia, isommille lapsille Zoom8-jollia. Harjoituksia tehdään rannassa, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä.

Tarjoamme jokaiselle lapselle turvallisen perehdytyksen purjehduksen saloihin. Kurssin aikana opit laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta ja palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan. Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita: merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä. Meri- ja rantaturvallisuus on meille tärkeää: opit heittämään pelastusrengasta ja auttamaan, jos kaveri on pulassa. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan, lisäksi kannattaa ottaa omia eväitä. Keittiössä on mikro ruoan lämmittämistä varten.

Kurssin jälkeen toivotamme kaikki tervetulleiksi jatkamaan harrastusta seuran valmennusryhmässä! Voit osallistua heti sinivihreän ryhmän viikkoharjoituksiin koko loppukaudeksi lokakuuhun asti. Jos purjehdit EPSin jollalla, maksat vain 50 euroa, joka kattaa syksyn valmennus- ja kalustomaksun.

Kullakin kurssilla on 2-5 ohjaajaa, osallistujamäärästä riippuen. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on 7.

EPSin ohjaajat on kaikki koulutettu turvallisuuteen. Kaikilla on SPV:n veneilijätutkinto. Purjehduskoulun osallistujat tapaturmavakuutetaan järjestäjän puolesta. Matkapuhelimia tai muita kurssilaisten omia varusteita ei vakuuteta erikseen, mutta kurssilaiset voivat halutessaan tarkistaa oman kotivakuutuksensa kattavuuden.

Lasten kurssien hinnat ja aikataulut:

Kesän 2019 purjehduskoulut on nyt pidetty, nähdään taas ensi kesänä!

Jollakoululaisten harjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17-19 syksyllä 2019.

Kurssit Nuottaniemessä (Espoon Pursiseura)

3.- 7.6.2019ma-pe8.30-16.30245€Ilmoittautuminen päättynyt
10.-14.6.2019ma-pe8.30-16.30245€Ilmoittautuminen päättynyt
17.-20.6.2019ma-to8.30-16.30209€Ilmoittautuminen päättynyt
5.-7.8.2019   ma- ke8.30-16.30165€Ilmoittautuminen päättynyt

Kurssit Espoonlahdessa (Laurinlahden Venekerho):

10.-14.6.2019ma-pe8.30-16.30245€Ilmoittautuminen päättynyt
17.-20.6.2019ma-to8.30-16.30209€Ilmoittautuminen päättynyt

Kurssin hinta sisältää alv 10%.

Kurssipaikka vahvistetaan maksujen suoritusjärjestyksessä.

Tervetuloa purjehtimaan kanssamme!

Lisätietoja: purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi

Purjehduskoulun toimitusehdot:

Purjehduskoulun järjestäjänä toimii Espoon Pursiseura ry (Y-tunnus: 1015253-4), myöhemmin EPS. Purjehduskouluun ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä maksun yhteydessä ilmoittautumislomake ja maksamalla kurssimaksu. Ilmoittautumisesta ja maksusta tulee vahvistus sähköpostiin. Ilmoittautuminen on sitova. Alaikäisen kurssilaisen puolesta ilmoittautumisen tekee huoltaja, ja hän on vastuussa ilmoittautumisesta, tietojen oikeellisuudesta ja maksuista. Kurssilaiselta edellytetään uimataitoa. Mahdollisista sairauksista, vammoista tai muista koulutukseen ja osallistumiseen vaikuttavista seikoista tulee neuvotella Purjehduskoulun vastuuhenkilön kanssa ennen ilmoittautumista.

Purjehduskoululaisille tarjotaan EPS:n puolesta käyttöön jolla ja pelastusliivit, keliin sopiva vaatetus tulee olla osallistujalla omasta takaa, myös sadekelin varalle. Pääsääntöisesti purjehduskoululaiset ovat vesillä jokaisena kurssipäivänä. Mikäli sääolosuhteiden vuoksi se ei ole mahdollista, järjestetään maissa kurssiohjelmaa tukevaa toimintaa.

Ilmoittautumisen peruuttaminen ja muuttaminen:

Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, peruutusmaksu on tällöin 100 euroa. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua. Kurssin vaihtaminen toiseen kurssiin on mahdollista, jos kursseilla on tilaa. Pyyntö vaihtamisesta tulee tehdä kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostilla Purjehduskoulun vastuuhenkilölle purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi. Purjehduskoulun kurssi toteutetaan, jos kurssille ilmoittautuu ilmoitettu vähimmäismäärä. Purjehduskoululaiset on ryhmävakuutettu (tapaturmavakuutus) Espoon Pursiseuran puolesta.