Lasten purjehduskoulun kurssit

Sailing Team Espoo järjestää erittäin suosittuja lasten purjehdus- ja veneilykursseja koulujen kesäloman aikana Nuottaniemessä (EPS, Nuottatie 19). Kurssit purjehditaan seuran optimisti- ja Zoom8-jollilla, ja veneilyosuudessa käytetään seuran moottorivenekalustoa. Kurssit toimivat mainiosti työpäivän mittaisina alku- ja loppukesän harrastuksina.

Kurssin aikana opit purjehduksen alkeet, kuten laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta, purjehduksen perustaidot sekä palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan.

Kurssin veneilyosiossa käydään läpi merenkulun ja meriturvallisuuden perusasioita, kuten merimerkkien tunnistamista, niiden mukaan ohjailua sekä veneilijän taitoja (kuten tärkeimmät veneilijän solmut). Purjehdustaitojen lisäksi kurssi tarjoaakin lapsille myös laajemmat taidot turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla, kuten temppurata tai sienihippa. Jollan käsittelyn oppii kuin huomaamatta, ja pian vene pysyykin pienen kipparin hallinnassa. Harjoituksia tehdään rannassa, tehtäväradoilla, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan, lisäksi kannattaa ottaa omia eväitä. Keittiössä on mikro ruoan lämmittämistä varten.

Kurssin jälkeen toivotamme kaikki tervetulleiksi jatkamaan harrastusta seuran valmennusryhmässä! Voit osallistua heti sinivihreän ryhmän viikkoharjoituksiin koko loppukaudeksi lokakuuhun asti.

Kullakin kurssilla on 2-5 ohjaajaa, osallistujamäärästä riippuen. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on 7.

EPSin ohjaajat on kaikki koulutettu turvallisuuteen. Kaikilla on SPV:n veneilijätutkinto. Purjehduskoulun osallistujat tapaturmavakuutetaan järjestäjän puolesta. Matkapuhelimia tai muita kurssilaisten omia varusteita ei vakuuteta erikseen, mutta kurssilaiset voivat halutessaan tarkistaa oman kotivakuutuksensa kattavuuden.

Lasten kurssien hinnat ja aikataulut:

Kurssit Nuottaniemessä (Espoon Pursiseura)

1.-5.6.2020ma-pe8.30-16.30245€ TÄYNNÄ
8.-12.6.2020ma-pe8.30-16.30245€ TÄYNNÄ
15.-18.6.2020ma-to8.30-16.30209€ TÄYNNÄ
22.-26.6.2020ma-pe8.30-16.30245€ILMOITTAUDU TÄSTÄ

3.-7.8.2020ma-pe8.30-16.30245€ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kurssin hinta sisältää alv 10%.

Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumistiedot ja maksamalla kurssimaksu Holvi.com:issa.

Tervetuloa purjehtimaan kanssamme!

Lisätietoja: purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi

Sailing Team Espoo STE on Espoon Pursiseuran (EPS), Soukan Venekerhon (SVK) ja Kivenlahden Venekerhon (KLV) yhteiselin lasten purjehdusurheilun kehittämiseksi.

Purjehduskoulun toimitusehdot:

Purjehduskoulun järjestäjänä toimii Espoon Pursiseura ry (Y-tunnus: 1015253-4), myöhemmin EPS. Purjehduskouluun ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä maksun yhteydessä ilmoittautumislomake ja maksamalla kurssimaksu. Ilmoittautumisesta ja maksusta tulee vahvistus sähköpostiin. Ilmoittautuminen on sitova. Alaikäisen kurssilaisen puolesta ilmoittautumisen tekee huoltaja, ja hän on vastuussa ilmoittautumisesta, tietojen oikeellisuudesta ja maksuista. Kurssilaiselta edellytetään uimataitoa. Mahdollisista sairauksista, vammoista tai muista koulutukseen ja osallistumiseen vaikuttavista seikoista tulee neuvotella Purjehduskoulun vastuuhenkilön kanssa ennen ilmoittautumista.

Purjehduskoululaisille tarjotaan EPS:n puolesta käyttöön jolla ja pelastusliivit, keliin sopiva vaatetus tulee olla osallistujalla omasta takaa, myös sadekelin varalle. Pääsääntöisesti purjehduskoululaiset ovat vesillä jokaisena kurssipäivänä. Mikäli sääolosuhteiden vuoksi se ei ole mahdollista, järjestetään maissa kurssiohjelmaa tukevaa toimintaa.

Ilmoittautumisen peruuttaminen ja muuttaminen:

Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, peruutusmaksu on tällöin 100 euroa. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua. Kurssin vaihtaminen toiseen kurssiin on mahdollista, jos kursseilla on tilaa. Pyyntö vaihtamisesta tulee tehdä kaksi viikkoa ennen kurssia sähköpostilla Purjehduskoulun vastuuhenkilölle purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi. Purjehduskoulun kurssi toteutetaan, jos kurssille ilmoittautuu ilmoitettu vähimmäismäärä. Purjehduskoululaiset on ryhmävakuutettu (tapaturmavakuutus) Espoon Pursiseuran puolesta.