EPSin purjehtijoita Airisto Regatassa kuudella radalla: E-jollille voitto ja pronssi

EPS Urheilutoimikunta
15.8.2019

Hannu Kario (EPS), Axel Laine (EPS),  Jaakko Haataja (MP), Daniel Kario (EPS) Kuva: Suvi-Maarit Kario
Hannu Kario (EPS), Axel Laine (EPS), Jaakko Haataja (MP), Daniel Kario (EPS) Kuva: Suvi-Maarit Kario

Daniel Kario voitti e-jollissa ja Axel Laine sai pronssia. Optikadeteissa Aleksi Kairi ikäluokkansa toinen.

Perinteinen Airisto-regatta purjehdittiin viime viikonloppuna 10.-11.8.2019 Turussa. Tuuli olivat koko viikonlopun ajan suhteellisen kevyt, erityisesti perjantaina jolloin kolmipäiväisen optien SM-regatan ensimmäisenä päivänä ei saatu ajetuksi lainkaan lähtöjä. Lauantaina saatiin nauttia kesäisen aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Sunnuntaille lännestä lähestynyt matalapaine toi mukanaan sadetta, mutta tuulet säilyivät ennustettua kevyempinä – ja tuulenkääntymät ja paine-erot rata-alueella toivat omat haasteensa purjehtijoille.

 

E-jollille Airisto-regatta oli kauden kuudes ranking-kilpailu. Purjehtijoita oli kaikkiaan 23, joista EPS:lta kahdeksan. EPS:n Daniel Kario purjehti voittoon ja Axel Laine pronssille. Väliin kiilasi Marjaniemen Purjehtijoiden Jaakko Haataja. EPSin Hannu Kario oli hienosti neljäs. Kilpailu oli poikkeuksellisen tasainen ja kireä: neljän kärki oli kahden pisteen sisällä. Muista EPS:n purjehtijoista Joona Pasanen oli 7., Anton Maylett 13., Oskari Laurila 15., Joakim Kuusilehto 17. ja Eemil Manninen 19. (varaslähtöjen rasittaessa joidenkin purjehtijoiden kokonaissuoritusta).

Optimistien SM-kisat olivat kolmipäiväiset, joten kisa alkoi jo perjantaina 9.8. Voiton vei Henrik Puolakka HSK:lta. EPSin Ines Ruohela oli 10.  ja Erik Huhtiniemi oli sijalla 38. Purjehtijoita oli kokonaisuudessaan 85.  Optien kadettiradalla kisan voitti HSS:n  Zelma Osborne Smith. EPS:n Aleksi Kairi oli ikäluokkansa (maxi) toinen, ja kokonaistuloksissa sijalla 11, Lumi Miettinen oli kokonaistuloksissa sijalla 13 ja ikäluokkansa (mini) viides.
 

Zoom8-radalla  EPS:in  Olivia Kairi oli sijalla 11, ja Milla Ruotsi ensimmäisissä kisoissaan 15. Kisan voitti  Sofia Held BSS:ltä.


Laserit kilpailivat samalla rata-alueella e-jollien kanssa. EPS:n Juha Laurila sijoittui Laser Standard luokan viidenneksi (ollen tällä kertaa nopein Masters-ikäisistä purjehtijoista) ja Iiro Törmä oli sijalla 10. Luokan voittaja oli HSK:n Pietari Airakorpi. Laser Radial-luokan voitti Näsijärven Purjehdusseuran Otto Dahlberg. EPS:n Jenni Miettinen oli sijalla 12, Ettore Mancinelli sijalla 13 ja Mari Wesanterä sijalla 15.

 
Onnittelut Daniel, Axel ja Aleksi!

 
Tulokset:

E-jolla

Opti ranking SM

Opti kadetti

Zoom8
 
Laser Standard

Laser Radial