E-jollille kaksoisvoitto Hangossa 15.-16.6.2019

EPS Urheilutoimikunta
18.6.2019

Hannu Kario tuli hopealle e-jollissa. 
Kuva: Sailpix/Erik Lähteenmäki
Hannu Kario tuli hopealle e-jollissa. Kuva: Sailpix/Erik Lähteenmäki

E-jollien lisäksi EPSin edustusta oli opteisssa ja lasereissa.

E-jollien kauden viides ranking-kisa purjehdittiin Hangossa, kisajärjestäjänä HSF. Purjehtijoita oli 19 eli vähemmän kuin kauden aiemmissa regatoissa (pl. HSS:n neljäs kisa, johon EPSiläiset eivät ehtineet osallistua. Kilpailut purjehdittiin melko kevyissä keleissä kaunissa säässä. EPS:ltä osallistui yhdeksän purjehtijaa.

EPSiläiset purjehtivat kaksoisvoittoon E-jollissa: Daniel Kario voitti ja Danielin veli Hannu Kario oli toinen. Kolmannen sijan otti EMK:n Julius Donner. Muista EPSiläisistä Oskari Laurila oli 10., Joona Pasanen 11., Axel Laine 13., Anton Maylett 14., Lucas Hoviniemi 15., Joakim Kuusilehto 16. ja Eemil Manninen 19.
 
Optien rankingradalla EPSiltä kisasi Ines Ruohela, joka sijoittui tällä kertaa kilpailussa sijalle 10. (tyttöjen 4.). Optien kadettiradalla kisasivat EPS:ltä Lumi Miettinen ja Oliver Haag. Lumi tsemppasi hienosti sijalle 6. ja Oliver oli 16.

Laser Standard -luokassa kilpailu käytiin EPSin ja HSK:n välillä, viiden veneen kesken. EPSin  Mikael Haag oli toinen, Juha Laurila kolmas ja Aku Hjelm neljäs. Voiton vei HSK:n Pietari Airakorpi.

Laser Radialissa edustusta oli sekä juniori- että aikuispurjehtijoista. Ilari Muhonen tuli sijalle 6, ja  Jenni Miettinen ja Pia Nirkko,  jotka aloittivat Laser-uransa vasta vuosi sitten, olivat sijoilla 22 ja 23. Kilpailun voitti Otto Dahlberg Näsijärven Purjehdusseurasta.

Onnittelut kaikille voittajille ja osallistujille!

Tulokset:

E-jolla

Opti ranking

Opti kadetti

Laser Standard

Laser Radial

Kuvia (Sailpix/Erik Lähteenmäki)