Sääntökoulutus: aluetuomarikurssi

Aika: 11.-12.1.2020

Ilmoittautumiset
https://holvi.com/shop/EPS-shop/section/koulutukset/

Suorittamalla aluetuomarikurssin teoriaosuuden hankit erinomaisen tietopohjan kilpapurjehdussääntöihin. Tästä on hyötyä kenelle tahansa kevytvenepurjehtijalle, kilpailujärjestäjälle, kölivenekilpailijalle tai muuten asiasta kiinnostuneelle. Halutessasi voit kurssin jälkeen suorittaa tarvittavat käytännön harjoitteet, ja hankkia pätevyyden toimia aluetuomarina.

Kurssin kouluttajana toimii Arto Sjöholm.

Kurssilla käsitellään ISAF:n kansainvälisiä kilpapurjehdussääntöjä, protestilautakunnan työskentelyä, protestien käsittelyä ja päätöksen tekemistä. Kurssin lopussa järjestetään kirjallinen koe. Kokeen hyväksytysti läpäisseet sekä muut vaatimukset täyttävät voivat halutessaan hakea aluetuomaripätevyyttä. Pätevyys antaa valmiuden toimia avoimien purjehduskilpailujen tuomariston jäsenenä ja paikallisella tasolla puheenjohtajana.

Jokaisella kurssille osallistuvalla kannattaa olla oma sääntökirja, johon on hyvä tehdä omat muistiinpanot ja merkinnät. SPV myy sääntökirjoja hintaan 25€/kirja. Kirjat ovat nyt loppuneet liitosta, mutta uusi painos on menossa piakkoin painoon, ja niiden pitäisi olla myynnissä ennen kurssin alkua.  Kirja on vedenkestävää materiaalia, joten se on myös hyvä olla merellä mukana esim. omassa varustekassissa kisojen aikana. 
Netistä löytyy myös PDF-versioita, mutta niiden käyttö kilpailu- ja protestitilanteissa on aina hiukan hankalaa. Kurssille osallistumisen edellytys on, että hallitset kilpapurjehdussääntöjen määritelmien ja pääsääntöjen perusteet.


Kurssin hinta: 

EPSin jäsenet, jotka osallistuvat talviharjoittelupakettiin: 0 €
EPSin jäsenet: 20 €
muut (ei EPSin jäsenet) 40 €

Kurssi on ilmainen myös 606-venevastaaville. 

Kilpapurjehdussäännöt 2017-2020 

(suomeksi) 
https://spv.fi/wp-content/uploads/2017/02/Kilpapurjehduss%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t-2017-2020-o1.pdf


Kappseglingsregler 2017-2020 (på svenska)
http://www.svensksegling.se/globalassets/svenska-seglarforbundet-svenska-seglarforbundet/dokument/dokumentbanken/reglementen-stadgar-mm/ksr-kappseglingsregler-2017-2020-ud.pdf

Racing rules of sailing 2017-2020
https://www.sailing.org/tools/documents/WorldSailingRRS20172020new-[24067].pdf