EPS JÄRJESTÄÄ LIGHTNING-LUOKAN MM-KILPAILUT 2019 – TULE MUKAAN!

EPS Urheilutoimikunta
4.3.2019

Seuramme on saanut kunnian järjestää Lightning- luokan EM-, Masters MM- ja avoimet MM-kilpailut Nuottaniemessä 8.-17. kesäkuuta ensi kesänä. Päävastuu tapahtuman järjestelyistä on EPSillä.

For summary in English, please scroll down.

Tarvitsemme sinua mukaan kisajärjestelyihin - apuasi tarvitaan maissa, Nuottaniemessä ja merellä! Lähetämme tarkemman kyselyn asiasta lähipäivinä, tässä alustavaa tietoa.

Tapahtuma on pitkä, mutta jos pääset mukaan 1-2 päiväksikin, siitä on järjestelytoimikunnalle iso apu! Hyvän mielen lisäksi saat kokemusta kansainvälisen arvokilpailun järjestelyistä sekä kontakteja ulkomaisiin purjehtijoihin ja muihin Epsiläisiin.

•       Sponsoroi kisoja! Jos olet päättävässä asemassa tai yrittäjä, nyt olisi hyvä mahdollisuus tukea omaa seuraa tuote- tai rahalahjoituksella 200 eurosta alkaen; vastineeksi tarjoamme kansainvälistä ja kansallista näkyvyyttä!
•       Voitko auttaa kilpailijoiden majoittamisessa esimerkiksi vuokraamalla heille asunnon tai huoneen?
•       Voitko lainata RIbiä tai muuta avovenettä poiju- tai turvaveneeksi, ja pääsetkö kuljettajaksi itse? Seura vastaa polttoainekuluista!
•       Haluatko tuloslaskentaan opettelemaan Manage2sail-ohjelmiston käyttöä? Pääset etulyöntiasemaan, sillä ohjelmisto otetaan käyttöön kaikissa pursiseuroissa tänä vuonna!
•       Pääsetkö keittiön puolelle Nuottaniemeen muonittamaan kisaorganisaatiota ja pyörittämään kanttiinia?
•       Tunnetko tekniikkaa? Tarvitsemme kalustovastaavia pitämään organisaation välineet kunnossa kisojen ajan
•       Haluatko merelle menoon mukaan? Tarvitsemme henkilökuntaa turvaveneisiin, poijuveneisiin ja lautakunta-alukseen

Tavoitteemme on järjestää talkoot täysin totutusta poikkeavalla tavalla: tehtävät ovat talkoolaisille selkeät ja aina on joku jolta voit kysyä! Pääset mukaan kilpailujen tapahtumiin ja mm. loppuillalliselle ilmaiseksi.

Ota yhteyttä! Ilmoittautumiset, kyselyt, lisätiedot:
Patrick Andersson, pata.andersson@espoonpursiseura.fi, 040 5404 862
Miikka Laine, miikka.laine@espoonpursiseura.fi, 050 595 55 44
Juha Ruohela, juha.ruohela@espoonpursiseura.fi, 040 5648 708

Mikä on Lightning?

Lightning on Olin Stephensin vuonna 1938 suunnittelema vene, joka on pysynyt  muuttumattomana melkein 70 vuotta. Se on 5.7 m pitkä ja 2 m leveä. Vakaa retkivene voi olla myös nopea kilpavene. Vene nousee helposti plaaniin, ja sillä voi saavuttaa jopa 15 solmun nopeuksia. Lightningia purjehditaan 3 hengen miehistöllä, ja miehistöt usein ovat perheitä. Suomessa Lightningliitto organisoi vuosittaisen kuusiosaisen Ranking-sarjan sekä SM-kilpailun ohella tapahtumia, koulutus- ja valmennustilaisuuksia sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa. Kansainvälinen Lightning-liitto organisoi luojan MM-kisat säännöllisesti. Nyt venekuntia arvioidaan tulevan n. 50, joista kaukaisimmat Intiasta, Equadorista, Yhdysvalloista ja Etelä-Amerikasta.

English in very short:
Our yacht club will organise World Championship race for Lightning boats in June 08 - 17. If you could join as a helper even for 1 - or 2 days please contact the E-mail addresses above. We also need small boats for the race organisation as well as accomodation for foreign participants.