Kevytvenekauden 2018 päättäjäiset

EPS Urheilutoimikunta
3.12.2018

Ansiomerkin saivat Ilari Muhonen (vas.) , Axel Laine, Sofia Svartström ja Oskari Muhonen (ei kuvassa)
Kauden 2018 palkitut: Harri Kokko (vas.) Lumi Miettinen, Ines Ruohela, Hannu Kario, Ilari Muhonen

Kevytvenekauden päättäjäisiä vietettiin klubitalolla 28.11.2018 pizzan, piparien ja pullan voimalla.

Paikalla oli runsain joukoin optareita, zoomeja, e-jollailijoita ja laser-mastereita, sekä tukijoukkoja. Optareiden ja e-jollien kaudesta ja purjehtijoiden edesottamuksista oli taas työstetty jo perinteeksi muodustuneet komeat videot, ja valmentajat sekä joukkueenjohtajat kertoivat ryhmiensä kaudesta.

Kommodori Tuomas Raivio ojensi EPSin hallituksen myöntämät ansiomerkit neljälle purjehtijalle vuonna 2018:

Pronssinen kilpapurjehdusansiomerkki:

• Axel Laine: PM-pronssi, JuSM-kulta (E-jollat)
  • Sofia Svartström: PM-joukkuepronssi (Optimistijolla)
  • Oskari Muhonen:
    • Ranskan mestaruus (Finn, samassa kisassa mukana mm. Jonathan Lobert, joka voitti olympiapronssia 2012, ja EM 1. ja MM 2.sija  v.2017)
    • MM 4. (sotilaspurjehdus, Match Race (kippari))
    • MM 5. (U23, Finn)
    • EM 4. (U23, Finn)

Hopeinen kilpapurjehdusansiomerkki:

• Ilari Muhonen

Kauden 2018 aikana menestyneitä purjehtijoita palkittiin seuraavasti:

Juniorimalja: Ilari Muhonen
(”Paras EPSiä edustanut junioripurjehtija kokonaismenestyksen perusteella. Kaikki luokat.”)

• Euroopan mestaruus (U18)
  • Ranking-sarjan voitto
  • Katalonian mestaruus (U18)
  • Ruotsin mestaruus hopea (U20)
  • SM-hopea
  • JuSM-hopea

Harkonmäkimalja:  Ilari Muhonen

(”Parhaasta EPSiä edustavan kevytvenepurjehtijan kansainvälisestä saavutuksesta”)

• Euroopan mestaruus E-jolla-luokassa (U18) ja 4. sija E-jollien EM-kokonaiskisassa

Fair Play: Hannu Kario

Vuoden Optimistijollapurjehtija: Ines Ruohela

(”Paras optimistijollapurjehtija kilpailumenestyksen perusteella”)

• karsinnoista EM-paikka, EM-kisoissa gold fleet, Ruotsissa SWE mestaruuskisoissa KSSS:llä (JSM) 2. sija tytöissä, Suomen ranking overall 5., paras tyttö ja paras nuorten sarjassa (U13)

Vuoden Tulokas: Lumi Miettinen

• Aloittanut kilpailemisen menestyksekkäästi optien kadettisarjassa, innostunut ote harjoitteluun

Vuoden valmentaja: Harri Kokko

• Nyt päätettiin palkita UUSI VALMENTAJA, kun aikaisempina vuosina on painotettu enemmän urheilumenestystä
  • Menestys e-jollien EM- ja PM-kisoissa, e-jollien rankingissa, e-jollaryhmän kehitys kokonaisuudessaan

EPSimistiCup

EPSimistiCupista palkittiin kunniakirjalla kunkin sarjan paras purjehtija:

• Optimistijollat: Ines Ruohela
  • Zoom8: Anton Maylett
  • E-jolla: Hannu Kario

Mainetta ja kunniaa voi niittää EPSimistiCupissa osallistumalla vähintään viiteen keskiviikkokilpailun lähtöön – yhtenä keskiviikkoiltana ehditään usein ajaa kolme lähtöä, joten ponnistus ei ole lainkaan kohtuuton. Myös lasereita, lightningeja, finnjollia sekä 606:ia osallistui keskiviikkokisoihin kuluneella kaudella, mutta vaadittua viittä lähtöä ei kuitenkaan kertynyt.

Kiitos purjehtijoille, valmentajille ja tukijoukoille kuluneesta kaudesta!