Ilari Muhonen valittiin Vuoden junioripurjehtijaksi ja Zoom8 MM-ryhmä Vuoden joukkueeksi!

EPS Urheilutoimikunta
21.11.2016

Vuoden junioripurjehtija 2016: Ilari Muhonen (EPS)
Vuoden junioripurjehtija 2016: Ilari Muhonen (EPS)
Vuoden joukkue 2016: Zoom8 MM-ryhmä
Vuoden joukkue 2016: Zoom8 MM-ryhmä

Suomen Purjehdus ja Veneily huomioi kaudenpäättäjäisgaalassaan perinteisesti myös junioripurjehtijoita. Espoolaispurjehtijat olivat vahvasti esillä, kun Vuoden kilpapurjehtijaksi valitun Tuula Tenkasen (ESF) lisäksi myös Vuoden junioripurjehtijan perinteikäs kiertopalkinto saatiin Espooseen ja EPS:lle!

Nuori Ilari Muhonen (14) palkittiin kauden 2016 urheilullisten ansioidensa perusteella (MM-kulta, SM-kulta ja kaksi SM-pronssia). Sen lisäksi valintalautakunta korosti perusteluissaan nuoren urheilijan muina ansioina sitä, että häntä pidetään muiden purjehtijoiden keskuudessa reiluna ja rehtinä purjehtijana, joka on rannassa avulias ja kaveri kaikille purjehtijoille.

- Hyvältä tuntuu!, hymyili Ilari heti palkinnon saatuaan. - Onhan tämä hieno kunnia ja mahtava saada oma nimi tänne joukkoon, hän kommentoi ja näyttää suurta pokaalia. Edellisen kerran kiertopalkinto on ollut EPS:iä edustaneella purjehtijalla vuonna 2004, kun sen voitti Tapio Nirkko (MM-kulta/Finn U-23).

Vuoden joukkueeksi valittiin Zoom8 MM-ryhmä, joka ylsi elokuisissa Saarenmaalla purjehdituissa MM-kilpailuissa huimaan mitalisaaliiseen vieden viisi mitalia kuudesta mahdollisesta. Valintaperusteena oli menestyksen lisäksi 28-henkisen joukkueen poikkeuksellisen vahva joukkuehenki, leiri- ja kilpailuviikon aikana yhteenhitsautunut tiimi ja positiivinen tekemisen meininki. - Koska tämän vuoden MM-kisat pidettiin lähellä, päätimme lähteä mukaan isolla joukkueella. Tämä antaa todella hyvän pohjan kilpailla muissa veneluokissa tulevaisuudessa. Ehkä joku heistä purjehtii vielä Olympialaisissa, kertoo Suomen Zoom8-liiton puheenjohtaja Anssi Pulkkinen (EMK). Pulkkinen kiittää koko joukkuetta ja seurojen ja vanhempien tukea joukkueen takana. - Meillä oli mahtava joukkuehenki, joka auttoi huipputuloksiin yksilötasolla.

Zoom8 MM-ryhmässä olivat EPS:ltä mukana Ilari Muhonen, Hilda Palva ja Juho-Pekka Salo. Valmentajina Suomen joukkueessa toimivat Jan Rindell, Victor Silén ja Sinem Kurtbay.

SPV palkitsi kaudenpäättäjäisissään perinteen mukaisesti myös aktiivisia toimijoita. EPS:n Maria Roos palkittiin Vuoden junioritoimijana.

Onnittelut palkituille!

EPS Urheilu