Juniori- ja kilpapurjehtijoiden menestyksekäs kausi huipentui kaudenpäättäjäisiin

EPS Urheilutoimikunta
29.10.2015

Vuoden 2015 palkitut: eturivissä vas. Joona Pasanen, Ilari Muhonen ja Ines Ruohela, takarivissä Juha Ruohela, Tapio Nirkko, Oskari Muhonen ja Tuomas Mellin. Kuvasta puuttuu Leo Tykkyläinen.
Illan tähtiesiintyjä huipulta: olympiapurjehtija Tapio Nirkko

EPS:in Klubitalo täyttyi tänään torstaina junioripurjehtijoista, kokeneista kilpapurjehtijoista, valmentajista, vanhemmista ja muista tukijoukoista. Tilaisuus oli menestyksekkään kauden hieno päätös, jossa jaettiin perinteiset kiertopalkinnot ja muut palkinnot ansioituneille kilpapurjehtijoille. Illan kruunasi olympiapurjehtijamme Tapio Nirkko, joka kertoi oman tarinansa optarista olympialaisiin.

Illan ohjelman aloitti Tapio Nirkko, joka kertoi oman tarinansa optarista, E-jollan ja Laser Standardin kautta Finn-jolliin. Nuoret kuulijat seurasivat keskittyneinä Tapion kertoessa kilpapurjehdusuransa vaiheista ja tulevasta valmistautumisestaan olympialaisiin.

Tapion esityksen jälkeen oli purjehtijoiden ja eri ryhmien vuoro esiintyä. Kaikki ryhmät kertoivat itsestään, tekemisistään ja huippuhetkistään kauden aikana – kuvilla, gallupeilla ja videoilla höystettynä. Ryhmien esitysten ja ruokailun jälkeen koitti illan kolmas kohokohta: kiertopalkintojen ja muiden palkintojen jako.

Oskari Muhonen Vuoden junioripurjehtija

Vuoden Junioripurjehtija on purjehtija, joka on paras ja kokonaisuutena menestyksekkäimmin EPS:iä edustanut junioripurjehtija. Junioripurjehtijan maljan voitti jo toistamiseen Oskari Muhonen, joka menestyi kauden aikana sekä Laser Radial- ja Standard- että Finnjolla-luokissa ( EM 5. Laser Radial U19, EM 8., Laser Standard U19, SM-kulta, Finn-jolla ja SM-hopea Laser Standard sekä Suomen ISAF Youth Worlds edustusmaapaikka).

Ilari Muhoselle Vuoden optimistijollapurjehtijan malja ja Harkonmäki-malja

Optimistijollaluokassa palkittiin parhaiten menestyneenä purjehtijana niin ikään toistamiseen Ilari Muhonen, joka voitti kauden aikana historialliset kaksi PM-kultaa, joukkuepurjehduksen SM-pronssia, lyhytrataluokkamestaruuden ja sijoittui sekä SM-kilpailuissa että rankingissa viidenneksi.

Vuoden Optimistijollapurjehtijan maljan lisäksi Ilari voitti parhaan kansainvälisen kilpailumenestyksen perusteella jaettavan Harkonmäki-maljan. Optimistijollien PM-kulta ja joukkuepurjehduskulta ovat historiallinen urheiluteko, johon kukaan suomalainen ei ole pystynyt aiemmin. Joukkuepurjehduskultaa ei ole ikinä aiemmin voitettu Suomeen ja edellisen kerran henkilökohtaista kultaa on voittanut Lauri Lehtinen v. 1999.

Ines Ruohela Vuoden tulokas

Vuoden tulokas on purjehtija, joka on rohkeasti kilpaillut ensimmäistä kauttaan oman seuran ulkopuolisissa kilpailuissa ja osoittanut reipasta ja innostunutta otetta purjehtimiseen. Ines Ruohela on osoittanut kauden aikana hienoa kehitystä ja myös menestynyt kilpailuissa omassa ikäsarjassaan.

Aktiviteettipalkinto Joona Pasaselle

Joona Pasanen sai tunnustusta aktiivisesta osallistumisestaan treeneihin ja kilpailuihin. Joonalla on positiivinen asenne treenaamiseen ja hänellä on kauden ajalta paljon vesitunteja harjoituksissa ja kilpailuissa.

Fair Play-malja Tuomas Mellinille

Reiluna kaverina sekä iloisesta ja kannustavasta asenteestaan tunnettu zoom-purjehtija Tuomas Mellin voitti Fair Play-kiertopalkinnon.  Erityistä kiitosta juuri E-jolliin siirtynyt Tuomas sai innostavasta ja kannustavasta asenteestaan myös purjehduskoulun ohjaajana.

Juha Ruohela palkittiin Vuoden aktiivivanhempana

Vuoden aktiivivanhempana palkittiin Juha Ruohela, joka on kunnostautunut olemalla aktiivinen ja positiivinen kaikessa toiminnassaan. Hän on toiminut sinivihreiden joukkueenjohtajana, vienyt aikuisten Laser-purjehdusryhmää aktiivisesti eteenpäin ja ollut vapaaehtoisena monissa tehtävissä.

Leo Tykkyläinen Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajaksi valittiin optimistijollien ranking- ja kadettiryhmän vastuuvalmentaja Leo Tykkyläinen, jolla on aktiivinen, myönteinen ja sitoutunut ote valmennukseen ja sen kehittämiseen. Leo on saanut rakennettua ryhmään vahvan yhteishengen ja joukkue on myös saavuttanut kauden aikana erinomaista menestystä, koko ryhmän kannalta hienoimpana saavutuksena joukkuepurjehduksen SM-pronssi.

EPSimistiCupin voittajat zoomeissa Hannu Kario ja optareissa Ilari Muhonen

EPSimistiCupista eli keskiviikkokisasarjasta palkittiin kunkin luokan paras purjehtija kilpailun kokonaismenestyksen perusteella. Zoom-luokan voittajana palkittiin Hannu Kario ja optimistijollaluokan voittajana Ilari Muhonen. Kokonaistulokseen vaaditaan vähintään osallistumista vähintään viiteen osakilpailuun, joka ei vaatimuksena täyttynyt tällä kaudella muiden veneluokkien osalta. Eri veneluokkien osallistuminen keskiviikkokilpailuihin on ollut kuitenkin aktiivista ja parhaassa kisassa mukana oli viisi veneluokkaa (Opti, Zoom, Laser, Lightning ja 606).

Lopuksi koitti illan viimeinen kohokohta, kun kaikille purjehtijoille jaettiin herkkupalkinnot samalla, kun nähtiin EPSTV:n ensi-iltaesitys elokuisista optimistijollien ranking- ja kadettikilpailuista. Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyi kilpailukausi 2015.

Espoon Pursiseura toivottaa onnea voittajille ja menestystä jatkoon kaikille purjehtijoille!

EPS Urheilu

Kuvat: Jorma Mellin