Oskari Muhonen Finnjollien Suomen mestari

EPS Urheilutoimikunta
16.8.2015

Kuva. Finnjollien SM-mitalistit 2015 (vas) Ville Aalto-Setälä (BSF) pronssia, Oskari Muhonen (EPS) kultaa ja Jesse Kylänpää (RPS) hopeaa
Kuva. Finnjollien SM-mitalistit 2015 (vas) Ville Aalto-Setälä (BSF) pronssia, Oskari Muhonen (EPS) kultaa ja Jesse Kylänpää (RPS) hopeaa

Ensimmäistä kertaa Finnjollalla kilpaillut Oskari Muhonen (18) räjäytti potin NJK:lla tänään sunnuntaina päättyneissä Finnjollien Suomenmestaruuskilpailuissa. Hän purjehti kovatasoisessa kilpailussa kaikki lähdöt viiden parhaan joukkoon ja voitti yhdeksästä startista kaksi.

Laser Radial – ja Standard –luokissa kilpaileva, juuri nuorten EM-kilpailuissa Portugalissa viidenneksi sijoittunut ja lasereissa ISAF Youth Worlds – edustusmaapaikan itselleen lunastanut Oskari Muhonen kävi ensimmäistä kertaa kilpailemassa Finnjollalla. Kokeilu kannatti: lainaveneellä ja Tapio Nirkon maineikkaalla purjenumerolla (FIN-218) purjehtinut Oskari kruunattiin saman tien Finnjollien Suomen mestariksi.

Ensimmäisenä päivänä Melkin rata-alueella purjehdittiin kolme lähtöä mukavassa lähes 10 m/s puhaltavassa tuulessa. Erittäin kokeneen purjehtijakaartin joukossa Oskari oli  ensimmäisen päivän jälkeen toinen Viron Lauri Väinsalun jälkeen.

Lauantaiksi tuuli keveni ja kilpailijat saivat purjehtia sekä suunnaltaan että nopeudeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Oskari osoitti taitonsa tässäkin kelissä ja jatkoi kilpailua sunnuntaina kolmannelta sijalta. Sunnuntaina hän oli selvästikin parin päivän jälkeen saanut veneeseen jo hyvää tuntumaa ja voitti sunnuntain kolmesta lähdössä kaksi ja oli yhdessä kolmas.

Suomenmestaruuskilpailun lopputuloksissa Oskari voitti kultaa 20 pisteellä, hopean vei BSF:n Jesse Kylänpää (26 p.) ja pronssia (RPS:n Ville Aalto-Setälä (35 p.).

- Ihan hyvä fiilis. kommentoi Oskari palkintojen jaon jälkeen. – Finnjollaa oli mukava purjehtia ja porukka otti minut tosi hyvin vastaan.

Onnittelut Oskarille!

Lue lisää täältä: http://www.finnjolla.fi/

Kaikki tulokset: http://www.njk.fi/wp-content/uploads/2015/08/finn_fm_results.htm