Ilari Muhonen kaksoiskultamitalisti nuorten PM-kisoissa!

EPS Urheilutoimikunta
26.7.2015

Ilari Muhonen ja kaksi PM-kultamitalia
Ilari Muhonen ja kaksi PM-kultamitalia
Palkintopallilla Jaakko Vauhkonen (vas.), Lilian Tanhuanpää ja Ilari Muhonen
Palkintopallilla Jaakko Vauhkonen (vas.), Lilian Tanhuanpää ja Ilari Muhonen
Optimistijollien PM-joukkue
Optimistijollien PM-joukkue
Ensimmäistä kertaa Suomeen voitettu joukkuepurjehduksen kiertopalkinto vm. 1959
Ensimmäistä kertaa Suomeen voitettu joukkuepurjehduksen kiertopalkinto vm. 1959

Ilari Muhonen voitti eilen sunnuntaina päättyneissä Kirkkonummella purjehdituissa nuorten PM-kilpailuissa kultaa optimistijollien poikien sarjassa. Edellisenä päivänä hän oli ottanut jo ensimmäisen kultamitalinsa poikien joukkuepurjehdusjoukkueessa. Samalla kirjoitettiin kilpapurjehduksen historiaa, sillä vastaavaan suoritukseen ei ole kukaan suomalaispurjehtija pystynyt aikaisemmin. Lämpimät onnittelut Ilarille! (Lue lisää...)

Suomen huikeaa menestystä optimistijollissa täydensi HSS:n Jaakko Vauhkonen ottamalla poikien sarjan hopeaa ja HSK:n Lilian Tanhuanpää voittamalla tyttöjen sarjan kultaa. Edellisenä päivänä IIari ja Jaakko olivat ottaneet jo kultaa poikien joukkuepurjehdusjoukkueessa ja Lilian hopeaa tyttöjen joukkuepurjehduksessa.

Kirkkonummella purjehdituissa Nordic Youth Sailing Champinships (JNom 2015) –kilpailuissa oli mukana noin 250 purjehtijaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta ja Latviasta. Suomen joukkueen menestys oli historiallinen, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuodesta 1959 kiertänyt joukkuepurjehduksen kiertopalkinto voitettiin Suomeen. Henkilökohtaista kultaa on edellisen kerran PM-kilpailuissa voittanut Lauri Lehtinen vuonna 1999. Ilarin voittamaan kaksoiskultaan ei ole kukaan suomalaisista pystynyt aikaisemmin.

Kaikenkaikkiaan optimistijollien PM-joukkueen kaksiviikkoinen leiri- ja kisaputki oli täynnä ikimuistoisia hetkiä onnistumisineen. Hyvä fiilis, joukkuehenki ja tekemisen meininkinen olivat käsinkosketeltavaa. Suuri kiitos tästä kuuluu päävalmentaja Vili Kaijansinkolle ja valmentaja Heidi Tenkaselle tiimeineen!

Koko EPS:in optimistijollajoukkue sai hyviä onnistumisia kilpailuissa. Daniel Karion sijoitus kokonaiskilpailussa oli 17., Axel Laineen 31. ja Joona Pasasen 35. Poikien sarjassa kilpaili yhteensä 91 purjehtijaa. Sini Kario oli tyttöjen sarjassa 66. Tyttöjen sarjassa kilpaili yhteensä 76 purjehtijaa.

Zoom-joukkueessa EPS:iläisistä olivat mukana Hannu Kario (18.), Oiva Ikonen (26.), Tuomas Mellin (28.) ja Jesperi Luoto (29.). Zoom8-luokassa kilpaili yhteensä 35 purjehtijaa. E-jollissa EPS:iläisistä olivat mukana Ia Harjunpää (10.), Aino Ikonen (13.), Lauri Ranne (19.) ja Julia Manni (21.). E-jollissa kilpaili yhtensä 23 purjehtijaa.

 Kaikki tulokset:

Optimistijolla:  http://scoring.jnom2015.fi/optimist.php

Zoom8: http://scoring.jnom2015.fi/zoom.php

E-jolla: http://scoring.jnom2015.fi/europe.php/

 

Kuvat: Anu Vauhkonen ja Jukka Muhonen