Ilari Muhonen 7. ja Joona Pasanen 19. Tallinnan Spinnaker Regatassa

EPS Urheilutoimikunta
6.7.2015

Ilari Muhonen (FIN-852) tulossa maaliin Spinnaker Regatassa 
(kuva: Josefin Hoviniemi)
Ilari Muhonen (FIN-852) tulossa maaliin Spinnaker Regatassa (kuva: Josefin Hoviniemi)
Valmentaja Leo Tykkyläinen ja purjehtijat ennen Tallinnan Spinnaker Regatan palkintojenjakoa (kuva: Sanna Pasanen)
Valmentaja Leo Tykkyläinen ja purjehtijat ennen Tallinnan Spinnaker Regatan palkintojenjakoa (kuva: Sanna Pasanen)
Ilari Muhonen palkintojen jaossa (kuva: Jukka Muhonen)
Ilari Muhonen palkintojen jaossa (kuva: Jukka Muhonen)

Perinteinen Spinnaker Regatta purjehdittiin Tallinnan Piritassa 3.-6.7. Mukana oli parisataa junioripurjehtijaa useista eri maista. EPSiläisiä oli mukana sekä optimistijolla- että zoom-luokassa. Parhaiten onnistuivat Ilari Muhonen ja Joona Pasanen. Ilari sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi ja Joona Pasanen otti yhden starttivoiton kultafleetissä ja oli kokonaiskilpailun 19.

Kalev Jahtklubin järjestämä Spinnaker Regatta purjehdittiin jo 39 kertaa. Mukana oli 149 optimistijollapurjehtijaa ja 48 Zoom-purjehtijaa useista eri maista.

Kolmipäiväisessä kilpailussa purjehdittiin kahdeksan lähtöä. Ensimmäisenä päivänä tuuli oli todella voimakas ja puhalsi noin 15 m/s, puuskissa 17-18 m/s. Voimakkaan tuulen ja kovan aallokon vuoksi järjestäjät siirsivät aloitusta ja ensiminen startti päästiin ajamaan vasta klo 18 maissa. Lauantaina tuuli jatkui edelleen reippaana, mutta oli nyt lähempänä 10 m/s ja lauantaina saatiin ajettua neljä lähtöä hyvässä tahdissa. Sunnuntaina ajettiin kolme lähtöä sekä kulta- että hopeafleetissä.

Optimistijollista mukana kilpailussa oli koko ranking-ryhmä, josta kaikki purjehtijat pääsivät kultafleetiin. Ilari Muhonen purjehti lähes kaikki lähdöt erittäin tasaisesti kymmenen parhaan joukkoon, ja sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi, vain viiden pisteen päähän pronssista.  – Vähän jäi harmittamaan se kultafleetin eka lähtö, kun olin vikalla merkillä tokana, mutta valitsin väärän laidan ja toiselta laidalta meni porukkaa ohi, totesi Ilari kilpailun jälkeen. – Mutta olen kyllä ihan tyytyväinen kisaan, hän jatkoi.

Myös Joona Pasanen sai hyviä sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon ja otti kultafleetin toisessa startissa upea starttivoiton, joka sai pojan hymyilemään kuin naantalin aurinko vielä kilpailun jälkeenkin. Hänen kokonaissijoituksensa oli 19.

Axel Laine sai niin ikään useita hyviä sijoituksia ja oli kokonaiskilpailun 33. Myös Daniel Kario sai hyviä sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon, mutta hänen kokonaistulostaan alensi harmittavasti kaksi OCS:ia, joista vain toinen meni poisheitoksi. Nuori Sini Kario purjehti kovassa tuulessa reippaasti ja pääsi kultafleetiin ollen kokonaiskilpailun 75.

Zoom-purjehtijoista mukana olivat Hannu Kario ja Tuomas Mellin, jotka molemmat purjehtivat varsin tasaisesti. Hannun sijoitus oli kokonaiskilpailussa 26. ja Tuomaksen 38.

Valmentaja Leo Tykkyläinen oli tyytyväinen kisaan. ”Pääsimme todella hyvin treenaamaan kovassa tuulessa ja aallokossa. Koko tiimi sai hyviä onnistumisia ja uskon, että kaikilla oli hauska reissu”, hän kommentoi kilpailun päätöspäivänä. Myös huoltojoukot viihtyivät Piritassa mainiosti ja jo nyt päätettiin lähteä joukolla ensi vuonna järjestettävään Spinnaker-juhlaregattaan.

Optimistijollien tulokset:

http://www.kjk.ee/wp-content/uploads/2015/03/spinnakeropti_10_1.htm

Zoom8 tulokset:

http://www.kjk.ee/wp-content/uploads/2015/03/spinnakerzoom_9.htm