Optimistijollien toinen ranking-kilpailu purjehdittiin Oulussa haastavissa olosuhteissa

EPS Urheilutoimikunta
29.6.2015

Optimistijollien ranking-sarjan toinen osakilpailu purjehdittiin Pohjois-Oulussa, Haukiputaan Kiviniemessä 27.-28.6. Haastavissa olosuhteissa saatiin onnistumisia, mutta koettiin myös harmittavia vastoinkäymisiä. Kokonaiskilpailussa parhaiten onnistuivat Ilari Muhonen (7.), Joona Pasanen (13.) ja Daniel Kario (19.).

Ensimmäisenä päivänä tuuli oli kevyt, todella vaihteleva ja voimakkaasti shiftaileva, joka teki kelistä  haasteellisen kaikille purjehtijoille. Toinen kilpailupäivä oli ensimmäistäkin haastavampi tuuliolosuhteiden vuoksi. Kadettien radalla saatiin tyyntyvässä tuulessa onnistuneesti purjehdittua kolme lähtöä, mutta ranking-sarjan radalla saatiin kilpailuajan puitteissa ajettua vain kaksi lähtöä.

EPSiläisistä Oulun osakilpailussa menestyi parhaiten Ilari Muhonen, joka sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. Joona Pasanen oli kokonaiskilpailun 13. Danielin Karion kilpailu alkoi todella hienosti (sijat 4 ja 2) ja ilman kolmannen lähdön BFD:tä hän olisi ollut tiukasti kiinni kisan kärkisijoissa. Nyt loppusijoitukseksi tuli 19.

Optimistijollien ranking-luokassa oli mukana yhteensä 58 purjehtijaa.

Kaikki tulokset: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzYWlsaW5ndGVhbW91bHUyfGd4OjdjN2FmMjkyMzIwZmMwMTM