Down Town Race 2015 - Niklas Toroille E-jollien hopea

EPS Urheilutoimikunta
26.6.2015

Optimistijollat radalla Down Town Racessa
(kuva: Martin Stil)
Optimistijollat radalla Down Town Racessa (kuva: Martin Stil)

Perinteinen junioriluokkien purjehduskilpailu Down Town Race purjehdittiin 12.-14.6.2015 HSS:llä. Kisa oli tänä kesänä suurempi kuin koskaan ennen, sillä mukana oli Optimisti-jollien lisäksi Zoom8-, E-jolla- ja 29er-purjehtijat. Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestettiin Laser-luokkien Europa Cup-osakilpailu.

Down Town Racen kaksi ensimmäistä päivää purjehdittiin aurinkoisessa säässä ja sopivassa tuulessa. Kolmannen ja viimeisen päivän olosuhteet poikkesivat täysin ensimmäisistä päivistä ja vettä satoi koko päivän tuulen ollessa heikko, vain noin 3 m/s. Aamupäivä oli lähes tuuleton ja kilpailun alkamista jouduttiin odottelemaan saaressa pari tuntia.

EPSiläisistä E-jollailijoista DTR-kilpailuissa menestyi parhaiten E-jollien Niklas Toroi, joka sijoittui toiseksi E-jollissa. Waltteri Moisio oli 8. ja Mikael Ronkainen 10. E-jollaluokassa kilpaili yhteensä 18 purjehtijaa.

Zoom8-luokassa ainoa EPSiläinen oli tällä kertaa Hannu kario, joka sai monta hyvää starttia ja sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. Zoom-purjehtijoita oli kilpailussa mukana yhteensä 23.

Optimistijollissa kaikki EPSiläiset saivat hyviä onnistumisia, ja kokonaiskilpailuissa parhaiten sijoittui Ilari Muhonen (11.). Joona Pasanen oli 30. ja Daniel Kario 33. Optimistijollaluokassa purjehti yhteensä 101 purjehtijaa.

Kaikki tulokset:

http://www.hss-segel.fi/fi/kilpapurjehdus/down-town-race