Veneiden vesillelasku sekä pukkitalkoot tänä vuonna

Juha Pennanen
30.3.2020

Tärkeää tietoa veneiden vesillelaskusta. Important info about setting the boats to sea this year.

English at the end...

 

Sain juuri tiedon Espoon kaupungilta: Kaupunki ei tule näissä oloissa vaatimaan veneiden vesillelaskua 10.06.2020 mennessä satamissaan. Pukkeja ei myöskään tarvitse siirtää (jos siis laskee veneensä veteen). Tämä on Merellisen Ympäristön linjaus, joka tullaan vahvistamaan ja tiedottamaan, kunhan kokouksia saadaan pidettyä. Tämä tarkoittaa, että kaupungin puolesta veneet voivat tänä vuonna olla vaikka koko kesän ylhäällä (toisaalta, jos vene on, niin miksi sitä ei laskisi kesäksi veteen...).

 

EPS kuitenkin toivoo hartaasti, että Nuottaniemessä A- ja B-rivissä olevat veneet lasketaan veteen tai siirretään toiselle paikalle Nuottaniemessä. Tämä siksi, että saadaan kevytveneiden alue kevytveneilijöiden käyttöö. Samoin olisi sangen suotavaa, että myös veneet paikoilla H1 – H7 menisivät mereen tai siirtyisivät parkkipaikkojen saamiseksi. Pukkiaitauksessa olevat veneet (paikat TNPxx) pyritään myös siirtämään muualle tai laskemaan veteen, jotta ne pukit, joilta veneet lasketaan veteen saadaan siirrettyä sinne. Nuottaniemessä siis pidetään pukkitalkoot (ja toivottavasti suunniteltuna päiväna), mutta miten – siitä myöhemmin.

 

Suomenojalla oleville veneille ja pukeille ei tarvitse tehdä mitään. Näin ollen Suomenojan pukkitalkoot peruutetaan.

 

Pyydän, että ne, jotka aikovat jättää veneensä kuiville Nuottaniemessä pidemmälle, kuin 10.06.2020, ilmoittavat siitä minulle viimeistään kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Katsomme sitten. mikä tilanne on, suunnittelemme sen mukaan ja tiedotamme.

 

==========

 

Setting the boats to water this year: Espoo town does this year not request, that all boats from the winter storage areas should be in water by June 10 – as usually. Boats can be left on shore even for the whole summer. However EPS wishes that boats in Nuottaniemi on winter places Ax, Bx, H01 – 07 and Pxx would be set to sea or moved to other places in Nuottaniemi. So the boat stand removal will take place in Nuottaniemi – and hopefully on June 08 at 16:00 as planned. Stay tunes for further info.

 

In Suomenoja boats and stands can stay where they are even over the whole summer. Thus the Suomenoja boat stand removal event is cancelled.

 

If you plan to leave your boat on shore in Nuottaniemi for longer than June 10 please inform toiminnanjohtaja@espoonpursiseura.fi