EMK:lla suuri EPS:n edustus: Hannu Kario ja Daniel Kario mitaleille E-jollan SM-kisoissa

EPS Urheilutoimikunta
12.9.2019

E-jollien palkitut: vas. Axel Laine, Tommy Stenius, Aleksi Saarni, Daniel Kario, Hannu Kario, Julius Donner
E-jollien palkitut: vas. Axel Laine, Tommy Stenius, Aleksi Saarni, Daniel Kario, Hannu Kario, Julius Donner
SPV:n Vili Kaijansinkko palkitsi Daniel Karion (kuvassa) ja Ilari Muhosen kauden arvokisamenestyksestä.
SPV:n Vili Kaijansinkko palkitsi Daniel Karion (kuvassa) ja Ilari Muhosen kauden arvokisamenestyksestä.

EMK:n Syysregatassa 6.-8.9.2019 EPSillä oli edustusta neljässä veneluokassa. E-jollien SM-kilpailuissa kaksi mitalia EPS:lle - Karion veljekset saivat hopeaa ja pronssia
E-jollien SM-kisa ja samalla kauden seitsemäs ranking-kisa purjehdittiin Espoossa, kisajärjestäjänä EMK. Purjehtijoita oli 27. EPS:ltä osallistui kahdeksan purjehtijaa, valmennuksesta vastasi päävalmentajamme Harri Kokko yhdessä Tapio Nirkon kanssa.
 
EPS:iltä SM-mitaleille purjehtivat E-jollissa veljekset Hannu Kario (hopeaa) ja Daniel Kario (pronssia). SM-kultaa nappasi EMK:n Julius Donner. Muista EPSiläisistä Axel Laine oli 6., Joona Pasanen 8., Oskari Laurila 10., Anton Maylett 17., Joakim Kuusilehto 25. ja Eemil Manninen 26. Sunnuntain palkintojenjaossa SPV palkitsi Ilari  Muhosen ja  Daniel Karion aiemmasta menestyksestään kauden arvokisoissa. Ilari voitti kultaa, ja Daniel pronssia Tanskassa EM-kisoissa (U18).

Zoomit purjehtivat myös kolmipäiväisiä SM-kisoija Rysäkarin radalla. Olivia Kairi oli 21., Milla Ruotsi 22. ja ensimmäisiä kisojaan purjehtinut Fanni Lemola 36. SM-kultaa voitti EMK:n Emma Aho. Zoomeja  radalla valmensivat vuorollaan Leo Tykkyläinen ja  Tuomas Mellin.

Laser Radialit olivat E-jollien ja zoomien kanssa samalla rata-aluella Rysäkarilla. Muiden Laser-luokkien SM-kisat verottivat Radial-luokan osallistujamääriä, ja veneitä oli vain kahdeksan. EPS:n Jenni Miettinen oli 5., Pia Nirkko 7. ja Mari Wesanterä 8. Kilpailun voitti HSK:n Walter Wahlroos.

Laser Standardit purjehtivat Miessaaren selällä SM-kisoissa. Veneitä oli ennätysmäärä (36), mikä osittain on viime aikoina aktivoituneen Masters-toiminnan ansiota, sillä vajaa puolet kilpailijoista olivat Masterseja. Ilari Muhonen oli ensimmäisissä Laser Standard -kisoissaan sijalla 7. Mastersien joukossa EPSiläiset sijoittuivat hyvin: Mikael Haag oli kokonaistulosten 15., Juha Laurila 20., Ville-Veikko Niskanen 21., Iiro Törmä 28., Asko Huumonen 33. ja Ettore Mancinelli 35. Masters-ryhmän Hanna-Kaisa Yrjänäinen toimi huoltoveneenä lauantaina, ja sunnuntaina Tapio Nirkko siirtyi valmentamaan Standardeja. SM-kultaa voitti Näsijärven Purjehdusseuran Otto Dahlberg.
Lasereiden kilpailukausi päättyy Porvoon ranking-kisoihin ja radial-luokan SM-kisoihin 21.-22.9.

Onnittelut Hannulle ja  Danielille SM-mitaleista!

Tulokset:

E-jolla

Zoom

Laser Standard

Laser Radial