Napoli 2019: Purjehtijat toivat Suomelle historian 13. kesäuniversiadikullan

EPS Urheilutoimikunta
27.7.2019
Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom purjehtivat Suomelle universiadikultaa perjantaina 12.7.2019 Napolissa

RS21-purjehduksessa suomalaisvenekunta oli finaalipäivänä suorastaan ylivoimainen napaten historiamme kolmannentoista kesäuniversiadien kultamitalin. Samalla purjehdusmitali oli historian ensimmäinen.

Venekunta lähti finaalipäivään alkukilpailun jälkeen kakkospaikalta. Heti ensimmäisessä neljästä finaalilähdöstä Suomi otti voiton ja samalla pahimmat kilpakumppanit jäivät heikoille sijoituksille. Tästä päivä rakentui erinomaisesti ja lopulta Suomen sijoitukset olivat finaalilähdöissä upeasti 1-1-2-1.

Loppupisteissä Suomella oli seitsemän sijoituspistettä, Itävalta sai lopulta hopeaa 14:llä pisteellä ja Singapore pronssia 17:llä pisteellä.

RS21-luokassa purjehdittiin järjestäjien veneillä ensin neljän päivän alkukilpailu ja lopuksi perjantainen finaali. Veneissä oli jonkinlaisia eroja ja Suomella kävi valmentaja Vili Kaijansinkon mukaan finaalipäivään tässä suhteessa myös hyvä tuuri.

Oskari Muhonen oli ylpeä venekunnasta ja koko viikon suorituksessa hymyillen auringon kanssa kilpaa Napolin purjehdusklubilla.

 

Onnittelut Oskarille ja koko venekunnalle!


Lähde: Suomen Olympiakomitea