Lasten purjehduskoulun kurssit

Purjehduskurssit lapsille ja nuorille

Sailing Team Espoo STE on Espoon Pursiseuran (EPS), Laurinlahden Venekerhon (LLV), Soukan Venekerhon (SVK) ja Kivenlahden Venekerhon (KLV) yhteiselin lasten purjehdusurheilun kehittämiseksi.

STE järjestää Lasten purjehduskursseja kesän aikana Nuottaniemessä (EPS, Nuottatie 19) ja Espoonlahdessa (LLV, Ristiniementie 1).

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla, kuten temppurata tai sienihippa. Jollan käsittelyn oppii kuin huomaamatta, ja pian vene pysyykin pienen kipparin hallinnassa. Kaikille kurssilaisille on varattu seuran puolesta jolla käyttöön kurssin ajaksi. Kurssiveneinä käytämme pääosin optimistijollia, isommille lapsille Zoom8-jollia.

Harjoituksia tehdään rannassa, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä.

Tarjoamme jokaiselle lapselle turvallisen perehdytyksen purjehduksen saloihin. Kurssin aikana opit laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta ja palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan. Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita: merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä. Meri- ja rantaturvallisuus on meille tärkeää, opit heittämään pelastusrengasta ja auttamaan, jos kaveri on pulassa. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Kurssilaiset saavat myös purjehdusaiheisen oppaan ”Vaahtopäät vesillä” (64 s. ovh. 30 €), jonka tehtäviä käydään läpi kurssin aikana. Kurssi pidetään suomeksi.  Kurssille vaatimuksena on uimataito. Purjehduskoulun osallistujat vakuutetaan järjestäjän puolesta. Kullakin kurssilla on 3-5 ohjaajaa, osallistujamäärästä riippuen. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on 7.

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan, lisäksi kannattaa ottaa omia eväitä. Keittiössä on mikro ruoan lämmittämistä varten.

Kurssin hintaan sisältyy lisäksi ilmainen harjoituskerta seuran reippaassa Sini-Vihreässä ryhmässä. Kurssin jälkeen toivotamme kaikki tervetulleiksi jatkamaan harrastusta seuran valmennusryhmässä!

EPSin ohjaajat on kaikki koulutettu turvallisuuteen. Kaikilla on SPV:n veneilijätutkinto.

Lasten kurssien hinnat ja aikataulut: Lasten kurssikalenteri

Nuorten kurssit : Muut nuorten kurssit

Aikuisten kurssit Aikuisten purjehduskurssit:

Tervetuloa purjehtimaan kanssamme!

Lisätietoja: purjehduskoulu@espoonpursiseura.fi